top of page

Expo Guovdageaidnu! Kom på inspirasjonsarena i påska!

Oppdatert: 4. apr. 2023

GES invitrere folk til å komme for å se muligheter i næringslivet i Kautokeino. Live podkast, gratis pizza, konkurranser, bedrifter som stiller opp med stand er noe av programmet.


Expo programmet er både for studenter, tilreisende og påskegjester, egentlig alle er velkommen på Expo Guovdageaidnu, Expo Kautokeino! Er du nysgjerrig på mulighetene!Kom!

Kjenner du noen som du skulle ønske flytter til Kauto for å jobbe, tips dem om arrangementet.


Inspirasjonsmøtearena for å vise jobbmuligheter

Inspirasjonsarena for å vise jobbmuligheter og rekrutterer arbeidskraft til Kautokeino er Expo Guovdageaidnu. -Under påskefestivalen inviterer vi unge som kommer hjem til påske til inspirasjons-sammenkomst, en arena for å fortelle og informere hvilke jobbmuligheter de har i bygda som kan motivere til å komme å jobbe i Kautokeino.


Trenger arbeidskraft og vi hjelper til med rekruttering

GES har fått tilbakemelding fra flere bedrifter, at de trenger ny og økt arbeidskraft. For å hjelpe til med bla rekruttering, arrangerer vi Expo Guovdageaidnu! Det skal være en arena der forskjellige bedrifter presenterer seg selv, og studentene og andre interesserte får presentert hvilke arbeidsplasser som venter på dem i Kautokeino. - Vi satser også på at noen av de offentlige institusjonene vil komme å fortelle kort om sine kompetansebehov nå og i fremtiden, forteller lederen i GES, næringsforeninga i Kautokeino, Ellen Cecilie Triumf-Buljo


Nytt arrangement under påskefestivalen

Det har tidligere aldri vært arrangert et slikt unikt tilbud under påskefestivalen i Kautokeino.

-Vår tanke er at de som har flyttet fra Kautokeino for å studere, samt andre som bor andre steder, kommer til bygda i påsken. Da kan de samtidig få med seg hvilke arbeidsplasser vi har her, og vurdere å flytte tilbake til oss, forteller Ellen, som sier de ble inspirert av det som tidligere ble arrangert i romjula av kommunen, der studenter som kom hjem i jula og fikk vite om kommunens arbeidsmarked. Nå er det GES som tar dette et steg videre, og har fått med seg forskjellige samarbeidspartnere. Både Ovddos og Kautokeino kommune er partnere, i tillegg til alle våre medlemsbedrifter.


Vi serverer pizza og gjør det sosialt

-Vi serverer pizza til alle som kommer!

Plakat med pizza og tekst.
Kom å spis pizza sammen med næringsforeningen!

For å gjøre det mer fristende og artig vil vi både ha morsomme konkurranser og sosialt, sånn at potensielle arbeidstakere og fremtidige arbeidsgivere kan bli kjent med hverandre.


-Hvis du vil komme for å høre om hvilke muligheter vi har i bygda, og hvor mange ulike arbeidsplasser vi har, så er dette en gyllen sjanse til å møte mange, ansikt til ansikt, sier Ellen, og oppfordrer spesielt studenter som er kommet hjem i påska til å møte opp.


LIVE-podkast med GLR

GES ønsker også at dette arrangementet skal inspirere og være dagsaktuellt. Hva er vel bedre enn å arrangere LIVE-podkast med GLR som starter kl.16:00. Det blir skikkelig artig, der vi får både en moderne plattform og noe som kan lyttes til i ettertid for fremtidige arbeidssøkende.
Etter at vi har fått presentasjoner og det formelle er over, så vil vi ha en sesjon med konkurranse og inspirerende prat med andre. GLR står for LIVE-podkast der vi snakker med næringslivet om deres ambisjoner, muligheter for jobb og arbeidsoppgaver.

- Vi ønsker også å avsløre litt om det finnes skjulte og snodige ting om bedriftene i Kautokeino, som kan være en faktor til hvorfor akkurat Kauto-bedrifter er gode arbeidsgivere.


Uformelt med konkurranse og fine premier

Ges legger opp til en uformell setting etter kl.17:00 der det blir litt løsere program.

-Det vil bli "student-aktig setting", der konkurranse via og annet gøyalt vil finne sted. Alle som deltar er med i trekning av 2 stykker festivalpass til Samisk påske festival, gitt av Kautokeino kommune, ved ordføreren Hans Isak Olsen.

-GLR gir gavekort, vi deler også ut populære artikler som man kan pynte seg med i påska samt flere små premier, lover GES lederen, og krysser fingrene for at det går i orden med det som er planlagt. Både med podkasten, gjestene, tilhørende og konkurranseinstinktet til oppmøtte!


Premielista


Her er vinnerne

2 stk Påskefestival pass gitt av KTK kommune v/ordfører (utdeles til to personer), Vinnere: Sara Svendsen via quiz og Kristina Anti via loddtrekning

3 stk vedsekker gitt av Arctic Lavvu vinner: Lars Ailo Bongo

Gavekort gitt av GLR: Anton Petter Hauan

Matboks gitt av Rein Styrke: Marit Lovise Malin

Kubbe spill gitt av Coop byggmix vinner Charlotte Eira

Middag for to gitt av Thon Hotel Kautokeino:

Pledd gitt av KT-kopi og Trykk: Sara Svendsen

Påskegodt gitt av Rema1000 Kautokeino: Lavre Johan Eira

Kopp, flaske og handlenett gitt av Ovddos: Inger Anne Eira

Treningsplan gitt av PT-Inga Marja Sarre vinner: Marit Lovise Malin


NAV loddet også ut påskefestival pass og vinneren ble Helene EiraTurister, tilreisende og andre er også velkommen

Expo Guovdageaidnu er ikke bare for bedrifter og studenter. Er du på utkikk etter ny jobb, interessert i å høre hva som beveger seg i andre bedrifter i bygda, eller bare nysgjerrig på arrangementet, er du også varmt velkommen!

Fire damer ser ned i kameralinsen, de ser etter arbeidskraft til sin bedrift.
Ellen Cecilie Triumf-Buljo og andre bedrifter i Kautokeino ser etter arbeidskraft! Er du vår neste ansatt?! Kom på Expo Guovdageaidnu!

-Påskefestivalen trekker jo også til seg mange tilreisende som ikke har noe tilknytning til bygda, og vi håper disse også kommer på Expo for å vurdere om de vil jobbe i våre bedrifter, en sommer eller en sesong, ett år, eller på livstid, smiler Ellen engasjert, og håper på fullt hus på Alfreds Kro, midt i bygda.


Kartlegge kompetansebehovene dine og vi lover å ta det videre!

For at GES skal kunne fortelle litt generelt om hva som er behovene hos våre medlemsbedrifter, så har vi lagd en enkel spørreundersøkelse som tar kort tid å svare.

-Du kan trykke på lenken under, og svare på spørsmålene, så får vi kartlagt behovene for din bedrift og kanskje du blir inspirert til å videreutvikle din stab. Det beste er om du vil komme å se hva som rører seg blant arbeidstakerne, så meld deg på og vi tilrettelegger for bedriftsstand og muligheter for å snakke og være sosialt. Ta med salgsvarer, rekvisitter/stash og informasjon som du vil dele for å utvide ditt nettverk.

Alle andre kan bare møte opp!

GES jobber for å utvikle næringslivet og vi ser fram til å vise hvilke muligheter som finnes i Kautokeino, send gjerne blogginnlegget videre!


GES arrangerer "Expo Guovdageainnu" og her er en kort undersøkelse om din bedrift og anssettelsesbehov. TRYKK HER

Siste innlegg

Se alle

Komentarze


bottom of page