top of page

Vær en mentor for nyetablerte bedrifter i Kautokeino

Nyetablerte bedrifter trenger deg som mentor, fordi du kan krysse av, og levere videre, alle følgende kriteriepunkter, og slik vil du være en god mentor for næringslivet i Kautokeino.


Her er fem punkter vi har identifisert hos deg som en god mentor, da du har startet og driver bedrift i Kautokeino.

1. Du innehar kulturell kompetanse

Du sitter med den kulturelle kompetansen fra bygda vår. Som en samisk mentor vil du ha en dyp forståelse og respekt for både  den samiske kulturen og tradisjonene som vi har  i Kautokeino. Dette er avgjørende for å kunne veilede og støtte nyetablerte samiske næringsdrivende på deres premisser.


2. Lokal kunnskap og nettverk

Du innehar lokal kunnskap og nyttige nettverk. Som en mentor vil du ha verdifull lokalkunnskap om Kautokeino og de unike utfordringene og mulighetene som finnes der for næringslivet. Dette inkluderer kunnskap om lokale markeder, ressurser, institusjoner og samarbeidspartnere som kan være nyttige for nyetablerte næringsdrivende.


3. Du bruker din egen erfaring i veiledning

Din erfaring i veiledningen er enkel for deg, nyttig for andre. Gjennom din egen erfaring som etablert næringsdrivende i Kautokeino, kan du dele dine kunnskaper, innsikter og strategier med nyetablerte. Dette vil hjelpe dem med å overvinne utfordringer, utvikle sine ferdigheter og ta informerte beslutninger i sin utvikling for eget næringsliv.

4. Du har motivasjon og inspirasjon

Du er en som kan inspirere og motivere nye i næringslivet. Som mentor vil du kunne motivere og inspirere nyetablerte til å forfølge sine mål og drømmer. Din egen vellykkede næring vil fungere som en modell for hva som er oppnåelig i Kautokeino, og du kan hjelpe nyetablerte med å identifisere og utnytte deres egne styrker og talenter.


5. Opptatt av bærekraft og samfunnsengasjement

Samfunnsengasjementet ditt har tatt deg dit du er i dag, og kan være bærekraftig for nyetablerere. Ved å være en samisk mentor i næringslivet, kan du bidra til å styrke det både de samiske nærinsutøvere og øvrig næringslivet i Kautokeino. Dette er viktig for å opprettholde den samiske kulturen og livsstilen i området, samtidig som man skaper bærekraftige næringsmuligheter for samiske entreprenører. Du kan også hjelpe nyetablerte med å utvikle og implementere ansvarlige og etiske forretningspraksiser.Hjelp oss ved å svare på spørreundersøkelsen

Hvorfor er mentorering for nyoppstartede bedrifter eller de som tenker å starte en bedrift viktig?Jo fordi det gir dem en mulighet til å dra nytte av andres erfaringer, kunnskap og nettverk.

Støttegivere og andre aktører ser det som essensielt at nye bedrifter får veiledning før de går i gang med ulike prosjekter og sender søknader om tilskudd. Dette for å redusere risiko, men også får utvikle ferdigheter, bygge nettverk, og få motivasjon og støtte.

Undersøkelsen er helt uforpliktende!

Ved å svare hjelper du bare GES med å kartlegge, uten å binde deg. Vi tar kontakt igjen om prosjektet blir videreført! TUSEN TAKK!


25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page