top of page

Nøkkelaktører bidro til et spennende arrangement på Expo Guovdageaidnu

Inspirasjonsarena for å rekruttere

GES arrangerte i påskeuka Expo. Tirsdag i stilleuken hadde vi invitert alle interessenter og nøkkelaktører til å komme å delta på debatt og fortelle om jobb muligheter. Expo skal være en inspireres rekrutterings arena og vise muligheter i å bli ansatt i privat næringsliv eller i offentligheten.GLR Live podkast ble spennende og lærerikt

De som var invitert til å snakke på podkasten var nøkkelpersoner for å rekruttere og fortelle om jobbmarkedet i Kautokeino.


Først og fremst er Ovddos en viktig aktør som har i oppgave bla å lage og bevare arbeidsplasser. Ann Catharina Lango fortalte om egen vei til jobben og sitt engasjement for å få folk til å oppdage sine egne interesser og dermed søke seg inn på arbeidsmarkedet. Det var også hovedpoenget til idrett - og sportsmann Isak Ole J Hætta sin misjon også. Han poengterte i at eget interessefelt innenfor idrett var avgjørende for å bosette seg igjen i Kautokeino og innehar en sentral stilling på Samisk videregående skole og reindriftsskole. Både som inspektør, men også undervisning i idrett og e-sport som er veldig populært for tiden.


NAV stilte mannsterk opp med stand og loddet ut fredags konsert billetter til påskefestivalen. Leder i Kautokeino Nav kunne fortelle om store endringer som har pågått fra å få folk fortest mulig ut i jobb til å heller finne rett jobb som man kan stå i.


Marit Lovise Malin som representere helse og omsorg fortalte om hvilke arbeidsoppgaver og jobbmuligheter de har. Om det er noen som tenker at de ikke kan jobbe fast, så var det mange muligheter man kunne velge og tilpasse jobben. De trenger arbeidere på kort og langsikt. I turnus, i sesong og egentlig alltid... om du vil prøve deg i en særdeles variert yrke så kan dette være en vei eller bi-inntekt for deg.


Mange unge- og jobbsøkere kom innom


GES er fornøyd med arrangementet. Dette er første gangen vi arrangerer dette på denne måten og i påsken. Tanken er å ta dette videre og kanskje arrangere årlig under påskefestivalen, for å smi mens det er mange folk her i bygda.


Liste over vinnere som kom innom Expo:

(ta kontakt om du ikke har fått din premie)


2 stk Påskefestival pass gitt av KTK kommune v/ordfører (utdeles til to personer), Vinnere: Sara Svendsen via quiz og Kristina Anti via loddtrekning

3 stk vedsekker gitt av Arctic Lavvu vinner: Lars Ailo Bongo

Gavekort gitt av GLR: Anton Petter Hauan

Matboks gitt av Rein Styrke: Marit Lovise Malin

Kubbe spill gitt av Coop byggmix vinner Charlotte Eira

Middag for to gitt av Thon Hotel Kautokeino:

Pledd gitt av KT-kopi og Trykk: Sara Svendsen

Påskegodt gitt av Rema1000 Kautokeino: Lavre Johan Eira

Kopp, flaske og handlenett gitt av Ovddos: Inger Anne Eira

Treningsplan gitt av PT-Inga Marja Sarre vinner: Marit Lovise Malin


NAV loddet også ut påskefestival pass og vinneren ble Helene Eira26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page