top of page

Utfører alt innen bygg og anleggsarbeid

Oppdatert: 26. jan. 2023


-Vi utfører stort sett alt innen anleggsarbeid, som snøbrøyting, graving, drenering, tining, spyling, transport, betongarbeid, knusing/sortering og salg av masser fra Adjetjohkka grustak og utleie av utstyr, samt rammeavtale med Kautokeino Kommune for innleie av mannskap og maskiner forteller daglig leder i KautoMaskin AS, Per William Hermansen.


Nye maskiner i nytt bygg

Kautomaskin AS ble stiftet begynnelsen av 2001, og feiret 20 årsdag 15. januar 2021, men det å kjøre større maskiner har ligget i familien siden den første traktoren kom til bygda. Mye har skjedd på maskinfronten, og nå har Kautomaskin flyttet inn i nytt og større lokale, med mange nye maskiner. -Verkstedet er lokalisert i Hánnumaras industriområde ved Vefas. Her har vi grei nok plass til maskinene, pause- og omkledningsrom til arbeiderne, samt kontor og møterom, forteller Hermansen. Lokalet ble tatt i bruk høsten 2019. Dette kommer godt med for pågående veivedlikeholdskontrakter som er med Troms og Finnmarkfylkeskommune for fylkesveier i Kautokeino og Maze (2022-2027). Samt brøyting på E45 som underentreprenør for Anlegg Nord AS rode: Pikefossen til Kivilompolo (2022-2027).

Brøytebil, bil og andre lastebiler i garasje.
Nye maskiner i nytt bygg, Kautomaskin er rustet for all slags vær.

Kautomaskin AS er sertifisert som Miljøfyrtårn

Kautomaskin er sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift. -Som godkjent Miljøfyrtårn-bedrift har vi tatt viktige steg på veien mot en bærekraftig fremtid. Det innebærer helhetlig og systematisk arbeid med forbedringer innen energi, innkjøp, transport, avfall og utslipp, informerer Hermansen.

Grunnarbeidet på nye videregående skole og samisk nasjonalteater

Maskinentreprenøren Kautomaskin utfører utallige oppdrag både nært og fjernt. De gjør alt fra opparbeiding av plen til grunnarbeid for privathus og næringstomter, bygge opp boligfelt og industrifelt med vei, vann og avløp.

2 orange gravemaskiner og en jullaster graver på anleggsområdet.
Grunnarbeider for samlokaliseringen av nye Samiske videregående og reindriftsskole og samisk nasjonalteater.

-Vi gjør stort sett "alt". Har du noe du trenger hjelp med, ta kontakt så løser det seg nok, forteller Hermansen. -Det siste store prosjektet vi jobber på er som underentreprenør for Econor i forbindelse med bygging av Det samiske nasjonalteateret Beaivváš som skal samlokaliseres med samisk videregående skole og reindriftsskole i Kautokeino, forteller Hermansen.


Kautomaskin er lærling bedrift i Kautokeino

Siden etableringen av firmaet har Kautomaskin hatt som målsetting å kunne levere tjenester med høy kvalitet og til avtalt tid etter kundens behov. -Våre beste referanser er anbefalinger fra fornøyde kunder. Vi har sentral godkjenning i tiltaksklasse II for anleggsarbeider og alle ansatte innehar kompetanse innenfor anleggsfaget, forteller Hermansen, og legger til: -Vi har også lærlinger i bedriften, og har hatt mange lærlinger opp igjennom årene.


5000 kr i julegavepremie

Kautomaskin er en ivrig sponsor til lag og foreninger i Kautokeino. Som en medlemsbedrift i Kautokeino næringsforeningen har de nå gitt kr. 5000,- til GES julekalender! -Vi i Kautomaskin kan tilby mange forskjellige tjenester og har mye vi leier ut. Hvilke tjenester eller ting til utleie kunne du tenkt deg at vi skulle kunnet tilby? Skriv svaret her under, eller på GES Facebookside, og vær med i trekningen av 5000 kr.

Svein Are Eira, Per William Hermansen, Ole Martin Siri Hætta, Mikkel Jonas Eira og Joar Henning Hætta (5 ansatte manglet da bildet ble tatt).

KautoMaskin AS Adresse: Pb. 204, 9521 Kautokeino Verksted: Hannomaras Industriområde, Kautokeino Hjemmeside: www.kautomaskin.no E-post: post@kautomaskin.no


Siste innlegg

Se alle

9 comentarios


Takk for en fin julekalender!

Me gusta

Fjerne selje og trær. Opparbeidelse av plane, med sånn ekte gress som rulles ut. Det ville vært perfekt:-)


Me gusta

Kran utleie

Me gusta

Container utleie 👍🏽

Me gusta

Brøyting og utleie av minigraver 😊

Me gusta
bottom of page