top of page

Alt til kofta på ett sted finner du hos Savu

Oppdatert: 26. jan. 2023

-Hos oss finner du alt til kofta, samlet på et sted, forteller Inger Marit Bongo, daglig leder på Maritex Gávpi, i Kautokeino. Maritex Gávpi er butikken med det meste som trengs innen samisk duodji, samisk håndarbeid, men også til reindriftsarbeid. Her finner du også gaveartikler.


Bånd, stoff, skinn og duodjiprosjekter

Maritex Gávpi er lokalisert i Boaronjárga, ved Kautokeino Sølvsmie og Kautokeino bygdetun.

-Hos oss finner du et stort utvalg av bånd, stoffer, søm-artikler, skinn og skinnsømartikler, forteller Bongo. Vi har også de populære koftebeltene og selvsagt Kero sko i butikken sin. - Kero sko er jo selvsagt tilbehør til kofta, både til damer og herrer, gutter og jenter. - Vi sender jo disse over hele Norge til kunder. I butikken er det lyst og fint, og der kan du virkelig boltre deg og få ideer til duodjiprosjekter og sømprosjekter i disse kalde inne dagene.

Daglig leder på Maritex Gávpi har tøy for enhver smak.

Flagg og lasso til din samiske hverdag

Mangler du samisk flagg til flaggstanga, 6. februar-feiringen eller til skolen, da er Maritex Gávpi butikken du kan kontakte. Ikke vent til siste dag før du investerer, men kjøp idag.

Er du i reindrifta så vil du trenge litt utstyr, men også om du har tenkt å være med i samisk idrett som ski og lassokasting. -Vi har også lasso til alle formål, og ikke minst reindriftsutstyr, vi har mange innom og kjøper alt som man trenger når man skal merke og skille reinan, sier Bongo. I butikken finnes alle typer og størrelser samiske flagg, forteller Bongo, som sender flagg til hele Norges langstrakte land.


Gavebutikke med leker og bærekraftig tankegang

Maritex Gávpi er er fin gavebutikk som selger små artikler som er fine til julegaver, men også til andre tilstelninger. Bongo selger gaveartikler som nøkkelringer, kaffeposer, bøker og puslespill. Dette er en veldig fin gavebutikk, der du kan ta hensyn både til at produktene er produsert av de lokale, men også er bærekraftige. Trenger du noe som er bærekraftig, samisk og ikke minst artig for ungene, så finnes dette midt i Kautokeino sentrum, du trenger ikke å bruke nettbutikker, men heller støtte våre lokale butikker.


Nytt nettsted Savu.no med superrask betalingsmåte

Om du har surfet på nettet og søker etter duodji, har du kanskje sett Maritex Gávpis nye nettside: savu.no. Her finner du det meste, og det kan du få levert hjem, ved å legge inn en bestilling. Nettstedet er oversiktlig, og benytter Klarna betalingsløsning. De fleste nettbutikker idag har KLARNA som betalingsløsning, og det fungerer veldig bra. Der går det også an å få faktura, eller utsette betalingen, den søknaden går raskt gjennom Klarna.


Julegaver fra lokale butikker er best for miljøet

Er du i gang med julehandelen, men ikke helt vet hva du skal kjøpe, så har Maritex Gávpi samlet forslag for deg med noen julegave-tips for barna som liker å sy, pynte seg, være ute i friluft eller er interessert i samisk språk og kultur. Gå innom siden deres med julegavetips: https://www.savu.no/categories/julegavetips


-Ta en titt innom flere sider her i nettbutikken - du finner noe som passer store og små, informerer Bongo om. Vi kan friste med julegaver som tar hensyn til miljøet, er morsomme for barna og passer til alle aldre. -Hva med en ny lasso i julegave til en liten reininteressert unge, eller en samisk bok til høytlesning, eller kanskje nye diehppi til Kero skoene, er våre forslag.


JULEKALENDER: Rosa eller blå? Da snakker vi om koftefargen.

Vil du ha blå eller rosa kofte til jul, spør Inger Marit, som sponser årets julekalender med koftestoff (se bilde). Ved å skrive inn ønsket farge i kommentarfeltet på GES`s Facebook-side eller også her på nettside (under på kommentarfeltet), er du med i trekning om koftestoff til en verdi av 900 kr.

-Vinneren kan velge mellom to farger, rosa eller blå, begge med gull i mønsteret, forteller Bongo, og ønsker alle sammen velkommen innom til en trivelig julehandel.1 747 visninger51 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

51 commentaires


inger.marie.oskal
inger.marie.oskal
04 déc. 2022

Alit

J'aime

Blå💙

J'aime

Blå

J'aime

ROSA💕😊

J'aime

Alit / blå 💙

J'aime
bottom of page