top of page

Arctic Urbi -alt fra reinburger til fullpakketur


Visste du at i Kautokeino har vi en bedrift kalt Arctic Urbi AS som selger både reinburger, tilbyr catering av mat, og tilbyr pakketur på vidda.


Pakketurer med mattradisjoner

Arctic Urbi AS ble etablert i 2021 av Mai Britt og Jørgen M. Eira. De jobber med videreforedling av samiske mattradisjoner fra reindrifts- og utmarksnæringen. Mai Britt forteller:

Her formidler vi om samisk kultur og mattradisjoner etter bestilling av innhold. Der andre ønsker at vi forteller om mat, vil andre lære om reindrift som næring og livsstil.
Mann som setter opp lavvu på vidda. Det er sommer.
Arctic Urbi tar formidler samisk kultur, på Finnmarksvidda.

Arctic Urbi formidler primært nordsamisk kultur. Folk kan bestille alt fra dagsturer til "all inclusive eventyr" med full pakke. Denne turen inkluderer alt, og her må du til og med ta med svømmeklær.


Nye nettsider med blogg

Mai Britt og Jørgen satser, og nå har de landsert nettsiden: www.arcticurbi.no 

I tillegg kan du finne de under Visit Alta sine sider:  Arctic Urbi - Visit Alta  

For å gi turistene det beste den samiske kulturen har å by på, skriver de

Du vil bli overrasket, der serverer vi garanti. Du vil kjenne verdsettelsen vi har for det naturen gir, verdien av det, kjærligheten og respekten. Vi ser for oss at du drar fra oss som ambassadører for det Finnmark kan være, både i smak og opplevelser.
Man står med ryggen til, med vann i bakgrunn. Det er sommer.
Bilde fra Arctic Urbis nye nettside.

På nettsiden har Arctic urbi også blogg, der de blogger om produksjon av nye salgsvarer, pakketilbud som de har, og annet hverdagslik som samisk liv har å by på. Men som mange andre småskalabedrifter, kjenner også Arctic urbi at det kan det være en utfordring å stadig holde koken oppe med nettopp og hele tiden fornye seg på nettet.


-Så mye ressurser har vi enda ikke, forteller Mai Britt Eira. Men er du nyskjerrig på bedriften, kan du ta en titt på deres Instagramkonto, Tiktok eller Facebookside.

 


Reiser ut i verden

Mai Britt gleder seg til neste år, og er i full gang med planleggingen. For da skal hun ut i den store verden for å representere det samiske, og bedriften sin. Hun forteller spent:


Arctic Urbi er valgt ut til å representere Norges team under årets mat og reiselivsmesse IGW i Berlin, 17-24 januar 2024.


Catering

I tillegg til at Arctic Urbi tar imot gjester på to ulike opplevelser, på to ulike tider av året, reiser de også rundt om i Norge og verden generelt. Mai Britt forteller:


Bedriften foretar reiser og tar imot matbestillinger gjennom hele året. Vi har besøkt skoler og blant annet servert mat sammen med prosjektet "Lysmellomhusan".

 

Gårdssalg av mat

 Lurer du på hvor du skal kjøpe reinkjøtt eller fisk. Eller har du stadig tilreisende gjester som spør hvor de kan få kjøpt reinkjøtt? Da har Mai Britt og Jøren svaret:

Vi selger også reinkjøtt og andre utmarksprodukter etter bestilling, selv om vi ikke enda har fast utsalgssted. Vi er registrert med gårdsutsalg via mattilsynet. Kjøttet går gjennom slakteriet til Finnmark rein her i Kautokeino. Fisk enten kjøpes inn eller fiskes selv.

Du kan få kjøpt både reinburgere, leverkaker og blodpølser. Alt du kjøper er ferdiglaget og pakket, og selfølgelig tar de kort.

Pris:

Reinburgere  i pakker på 4-5 stk. kr. 99 pr. pakke.

Leverkaker: Kr. 199 pr. pakke

Blodpølser: Kr. 299 pr. pakke.Kontaktinformasjon: post@arcticurbi.noJulekalenderkonkurranse

Til dagens luke sponser Arctic Urbi en eske med forskjellige tradisjonelle matvarer som de har laget. Blodpølse, burgere av reinkjøtt krydret med smak av Finnmarksvidda, suppekjøtt med mer. Verdi Kr 1000,-

 

For å delta i konkurransen må du svare på følgende:

Hvilket naturprodukt kunne du tenke deg at Arctic urbi skal videreforedle og selge i framtiden?


245 visninger7 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

7 Comments


(Ferskvanns-)fiskeburger

Like

Julie Skattvik
Julie Skattvik
Dec 07, 2023

Svigermors krisekake. Her kan man putte opp i litt av hvert av ingredienser, men den skal være brun og fæl utenpå. (Jeg har oppskriften, hvis interesse...)

Like

Risten Elle Siri
Risten Elle Siri
Dec 04, 2023

muorjemeastuid - luome,sarrit,jokŋa jnv

Like

Laila Susanne Vars
Laila Susanne Vars
Dec 04, 2023

Čáhppesmuorjesáfttá- Krøkebærsaft🤩💙

Like

Julie Skattvik
Julie Skattvik
Dec 03, 2023

Røkt uer

Like
bottom of page