top of page

Bedriften som sysselsetter i sesong

Oppdatert: 26. jan. 2023


MT slakt AS en en av medlemsbedriftene til Kautokeino næringsforening, og har sin oppsinnelseshistorie i bygda. MT-slakt As begynte sin virksomhet i Kautokeino 2001, etter at Reinslakteriet As gikk konkurs i 1999. Idag er Arnt Inge Guttormens daglig leder som har lang erfaring i kjøttbransjen, opprinnelig fra Hammerfestområdet. Mt Slakt AS inngår i et konsern med totalt 7 selskaper, der morselskapet er Rein Holding AS.

Store slakterilokaler til å slakte rein

MT-slakt finner vi i Ávzziluodda. Det store slakterilokalene har vært i bruk siden1981. Bygget er på tre etasjer med et areal på 4000 kvadratmeter, noe som gjør det til et av Skandinavias største reinslakteri. MT-slakt hadde 100 ansatte i 2021.


Reinkjøtt med ny vri

Har du prøvd Reinsdyrmaki, eller visste du at Finnmark rein har mange andre eksotiske retter med reinkjøtt på deres hjemmeside. -Reinkjøtt kan tilbedres på andre måten enn å kokes. Hva med å prøve italiensk eller japansk vri med reinkjøtt? Rein sushi og Rein og gnocchi, utfordrer Finnmark Rein.

Flere bilder av tilberedt mat.
På Finnnmark reins hjemmeside finner vi mange spennende oppskrifter med reinkjøtt.

Ferskt reinkjøtt på MENY-butikkene

Ferskt reinkjøtt får man kjøpt i vanlige matbutikker sørpå, reinen som er slakta er utvalgt til å nettopp bli ferskvare. Finnmark Rein har gjort en god jobb med å løfte reinkjøtt på et høyere nivå, når det gjelder hvordan rein skal tilberedes, men også når det gjelder tilgjengeligheten av reinkjøtt for folk flest. Ferske produkter fra Finnmark Rein finner du nå i alle landets MENY-butikker i sesong, og fryst reinkjøtt får du hele året.


Nettbutikk med klær

Visste du at Finnmark rein også selger klær i sin nettbutikk. Der kan du kjøpe luer, caps, t-skjorter, hettegenser, reinskinn og parkas. Det meste med trykk av rein så klart.

Hør podcast med Are og Finnmark Rein

Are Smuk Figved er én av gründerene bak selskapet Sector Alarm. Han er også en av gründerene og lederene bak Finnmark Rein. Hør podkasten "Ieš - Samiske bedrifter forteller" , der Are Smuk Figved deler sin historie. Podkasten er produsert av Forest People for Ovddos, med delfinansiering av Sametinget.


Reinsteik i julekalenderkonkurranse

MT Slakt AS har gitt en stor og fin reinsteik til GES julekalenderkonkurranse. For å delta i trekningen, må du svare på følgende: Hva er din favorittrett med reinkjøtt?

Skriv svaret under her, eller på GES Facebookside.


Kontaktinformasjon

MT SLAKT AS

Daglig leder: Arnt Inge Guttormsen

Adresse: Avzziluodda, 9520 Kautokeino

Postadresse: c/o Finnmark Rein AS,Tanafjordveien 95, 9845 Tana

291 visninger14 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

14 Comments


Čielgemális + márffit

Like

Kokt reinkjött med blod klimp och piska!

Like

Langtidsstekt reinskank.

Like

Čielgemális, goikebiergu, goikenjuovča, suovosbiergu, áđđamat, váibmobiđus, ect.

Like

Čielgemális

Like
bottom of page