top of page

Matbutikken registrert i Kautokeino med 1000 grunner

Oppdatert: 26. jan. 2023

Tusen grunner til å handle hos Rema 1000, eller rettere sagt; Ida Halvorsen Dagligvare AS, som er matbutikken registrert i Kautokeino. Butikken ble stiftet i 2018, og teller 18 ansatte, ifølge Proff. Les om Ida som er godt synlig i mange små og store arrangementer med å sponse mat og drikke til store og små.


Ida gir tilbake til lokalsamfunnet

Rema1000 er en butikkhandel med et bredt vareutvalg, med hovedvekt på nærings- og nytelsesmidler. På folkemunne kalles det mat og drikke. Her finner du mat til hverdags og fest. Men det som er spesielt er at Ida gir mye tilbake til lokalsamfunnet og lokalbefolkningen. Dette er noe som hun har satset på ved å støtte arrangementer med å gi blandt annet gratis is, brus, kaffe og vaffel på 17.mai under corona.


Jul for alle, gratis arrangement i regi av Ida

Jul for alle, for første gang i Kautokeion kanskje. Idas engasjement stopper ikke ved is og brus. Denne julen skal hun virkelig gjøre stas på de som trenger noen å være sammen med i jula. Julaften nviterer hun, sammen med samboer Nils Andreas, næringslivet og frivillige i Kautokeino, til arrangementet "jul for alle".

-Det er julefeiring for alle som har lyst. Det er helt gratis og alle er velkommen til rusfritt arrangement på Arctic motell kl 17 på selveste julaften, informerer Ida på Facebook. Vil du være med, så er det nødvendig med påmelding. Påmeldingsfristen er 20. desember, til frivillighetssentralen.


Samisk skilting i butikken

Samisk skilting er selvsagt i butikken. Rema1000 ligger midt i Sápmi, og dette preger hyllene på butikken. Ida har fått klarsignal fra sentralt hold at hun kan reklamere på samisk, det betyr at samisktalende kan gå rundt å lese på de ulike matkategoriene og salgskiltene i butikken. Hun ønsker å synliggjøre det samiske, og har derfor skiltet på samisk inne i butikken. Dette kan være lærerikt for både store og små, tilreisende og bygdefolket. Det er ikke minst viktig at den yngre generasjonen ser at samisk også har en plass i en vanlig matbutikk.Kaffe, lotto og dass i gangen

Kaffe og dass i gangen er kanskje ikke det du forventer når du kommer hit. Rema1000 og Ida har også en trivelig liten "kafe-del" i gangen, der du kan slå av en prat med noen mens du fyller ut tippekupongen og tar en kaffekopp. Her finner du til og med toalett! Et kjærkomment tilbud til de som kommer langveisfra og skal videre inn på vidda.


Julekalender-konkurranse: Lutefisk eller rein-stek til jul?

Julen nærmer seg med stormskritt, og de fleste av oss må innom matbutikken for å samle litt godsaker i hus til jul. Noen velger lutefisk, andre ribbe og andre igjen pinnekjøtt til jul. Men nå lurer vi på hva du helst spiser på julaften? Skriv svaret inn under Luke 3 på Ges Kautokeino næringsforening sin Facebook-side, og vær med i trekningen av gavekort på kr. 500,- sponset av Ida Halvorsen, på Rema1000 Kautokeino. Trykk gjerne også på FØLG på Facebook, både Rema1000 Kautokeino og hos GES.


239 visninger9 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

9件のコメント


Pinnekjøtt

いいね!

inger.marie.oskal
inger.marie.oskal
2022年12月04日

Kalkun

いいね!

Pinnekjøtt av reinsdyr og reinstek.🤤🫶

いいね!

Pinnekjøtt og ribbe

いいね!

Reinstek 🌟

いいね!
bottom of page