top of page

Trenger flere frivillige i arbeid

Oppdatert: 26. jan. 2023

- Vi trenger flere frivillige i arbeid ved Ábas, Kautokeino frivilligsentral, forteller daglig leder, Risten Elle Siri. Hun står ansvarlig for drift av Ábas bruktbutikk, samt samarbeid mellom forskjellige lag og foreninger.

Kvinne med kort hår, sølvøredobber, kofte og søljer.
Risten Elle Siri, daglig leder for Ábas Kautokeino frivilligsentra.

Pynter opp bygda både vinter og sommerstid

Du har kanskje lagt merke til de koselige julelysene på lyktestolpene etter veien i bygda, eller blomstene plantet rundt om kring i bygda om sommeren?! Disse er det Ábas frivilligsentral som står for.

-Vi har noen faste frivillige som henger opp julelysene, og en fast som jobber i brukt butikken, forteller Siri, som så sårt trenger flere i frivillig arbeid.

-Jeg pleier å måtte mase på venninnene mine, for å få blomstene ut om sommeren, innrømmer Risten Ellen, og håper på å få flere inn som frivillig.


Både enkeltpersoner og lag og foreninger kan være frivillige

Frivilligsentralen er kort sagt en møteplass som formidler kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet - noen trenger hjelp og andre ønsker å hjelpe. "Sammen skaper vi gode og inkluderende lokalsamfunn", er frivilligsentralens motto og visjon.

-Mange etterspør blant annet om vi har folk som kan bistå til snøbrøyting, men per idag har jeg desverre ingen å sende ut, forteller Siri.

Nå har du mulighet til å bistå henne i arbeidet, og løfte frivilligheten i Kautokeino. Ved å melde deg inn i Frivilligsentralen, kan du delta på mange forskjellige prosjekter, samtidig som det er sosialt, og du blir kjent med nye mennesker.

-Vi syr sammen samarbeid mellom forskjellige lag og foreninger, slik som Sanitetsforeningen og Pensjonistforeningen, forteller Siri.

Juelting og tang på bord og på vegg, i bruktbutikk.
Bruktbutikken i Kautokeino, Ábas, rigget til julehandel.

Jobb for det økologiske og økonomiske

I Kautokeino kan du handle både økonomisk, økologisk, dette tilrettelegger Ábas – Kautokeino frivilligsentrals bruktbutikk for. Og her kan du jobbe.

-Vi trenger flere frivillige inn i brukt butikken vår. Vi har åpent mandag, tirsdag og onsdag mellom klokken 12.00 - 15.00, og de som vil, er velkommen til å jobbe frivillig i vår butikk, utfordrer Siri.

-Her finner du mye fint for en billig penge. Vi har møbler, kjøkkenutstyr, elektriske artikler, klær, leker og bøker, forteller Siri, som ønsker folk velkommen til en trivelig og økonomisk handel.

-Vær miljøbevisst og kjøp brukt, oppfordrer Risten Elle Siri, og slår ett slag for gjenbruk.

Visste du forresten at på Ábas får du kjøpt lokale varer som brukte kofteluer, samisk musikk og bøker.


Ingen spesielle kvalifikasjoner

Du som vil bruke din fritid til å hjelpe andre, ung som eldre. Om du som vil øke din livserfaring gjennom kontakt med andre mennesker, eller ønsker å være et medmenneske, da bør du ta kontakt med frivilligsentralen. Ja alle kan delta i frivillig arbeid. Det er bare å kontakte Risten Elle, så kommer du i et inkluderende og sosialt miljø.

Frivilligsentralen er et møte mellom mennesker.

-Frivilligsentralen er et sted hvor gleden over å bruke deg selv er den betalingen du får, informerer Norges Frivilligsentral (NFS) og Frivilligsentralen (FS), der Ábas også er med.

De gir deg gjerne en attest hvis du har jobbet som frivillig, og hvor mye tid du vil bruke og hva du ønsker å bidra med, bestemmer du selv. Du inngår ingen langsiktig avtale – synes du dette er givende, fortsetter du.


Hvilket frivillig arbeid engasjerer deg?

I dagens kalenderluke kan du vinne en forundringspakke. Du kan delta i konkurransen ved å svare på følgende:

-Hvilket frivillig arbeid ville engasjerert deg?

Skriv kommentaren her under, eller på Facbook-innlegget, og du er med i trekningen av en forundringspakke, gitt av Ábas, Kautokeino frivilligsentral.

Ábas bruktbutikk har forresten åpent hver dag i neste uke, til og med lillejulaften, fra kl. 10-16.


Kontaktperson: Kirsten Ellen Siri

Ájastealli, 9520 Kautokeino. Telefon: +47 482 09 543. Facebook: Kautokeino frivilligsentral

Mail: Abas.frivillig@gmail.com

Siste innlegg

Se alle

11 kommentarer


Aktiviteter før eldre.

Lik

Lášmmohallan dahje musihkka

Lik

Feara máid

Lik

Mánáiddoaimmat

Lik

elleningaoheatta
elleningaoheatta
14. des. 2022

Aktiviseee eldre, hvis sånt tilbud fantes

Lik
bottom of page