top of page

- Glem tiden - vi er i Sápmi!

Oppdatert: 26. jan. 2023

-Vil du oppleve naturen tettere inn på deg, da er det Viddas veidemann du tar kontakt med. Bedriften har fått støtte gjennom omstillingsprogrammet til Kautokeino kommune, Ovddos, til å gjennomføre et prosjekt.


Viddas Veidemann har nye bedriftseiere

Viddas Veidemann er en samisk reiselivsbedrift som holder til i Kautokeino i hjertet av Finnmarksvidda - som dette året har fått nye eiere. Bedriften ble stiftet av Johan Anders Somby helt tilbake i 2000. Nye eiere har i år kjøpt opp bedriften. Det unge paret, Jon Tomas Gaup og Sara Mariell Anti ønsker å satse på reiseliv med nyoppkjøpt bedrift.


Ferske bedriftseiere ønsker å tilby mulighetene å "leve" på samisk vis

- Viddas Veidemann ønsker å gi interesserte muligheten til å ”leve” som fangstmann på samisk vis. Opplev den barske naturen, der henting av vann eller sørge for brensel kan være en livsnødvendighet for å berges. Samtidig har man mulighet for å samle opp krefter eller ”lade batteriene” for å kunne møte en ny krevende hverdag i arbeidslivet. Denne muligheten får man ved deltakelse på en av våre turer, forteller de ferske bedriftseierne.


- Glem tiden, vi er i Sápmi, vær med naturen uten stress

I Sápmi glemmer vi tiden. Det er nettopp det å lade batteriene kan være et behov som mange i dag har. I den tradisjonelle samiske levemåten er man ikke like avhengig av å følge med på klokken, som i den moderne. Derimot er vi med naturen. Derfor kan en tur med Viddas Veidemann være en flott måte å komme seg unna hverdagslig stress og mas.

- I en tid hvor storsamfunnet stadig krever mer av den enkelte, i form av intensive arbeidsdager og en masete hverdag, hvor man forventer at den enkelte skal ha overskudd til både jobb og hjem, kan en slik tur være medisin for sjela di.


La våre guider ta deg med på fisketur, isfisketur eller villmarkstur og stress ned

Våre turer starter med at vi legger igjen alt som en stressende hverdag inneholder. Det gjelder alt av armbåndsur, tidsplanleggere, mobiltelefoner og lignende. Vi som arrangører, sørger for kontroll med tiden, og vet når flyene går. - Vi har full kontroll, kan de fortelle.

Viddas Veidemann sørger for å tilby opplevelser uten stress. Du får ypperlige muligheter å oppleve fisketurer, rypefangst, isfisketurer eller villmarksturer til Finnmarksvidda.

- Besøkende får en unik og fantastisk tur ut til den vakre Finnmarksvidda, de beste fiskeområdene og jaktterreng og ellers for friluftsinteresserte, sier Jon Tomas og Sara Mariell.

Slik kan en tur med Viddas Veidemann se ut.

Kunnskapsoverføring mellom bedrifter

Ovddos gjennomførte i 2020-2021 et SMB-utviklingsprogram som handlet om å bistå bedrifter i utviklingsprosesser som er viktige for blant annet bedriftenes lønnsomhet og konkurranseevne.

Under dette prosjektet hadde Kautokeinobedrifter anledningen til å delta. Viddas Veidemann var en av mange bedrifter som deltok, og i forbindelse med overtakelse av bedriften fra tidligere til nye eiere, har omstillingsprogrammet også støttet bedriften til kompetansehevingstiltak. Prosjektet som omhandler kompetanseoverføring er enda ganske ferskt, og er dermed fortsatt pågående - men prosjektet handler om å overføre kompetanse fra tidligere eier til ny eier.


Vil du ta kontakt med Viddas Veidemann? Her er kontaktinformasjon:

De er også å finne på både Facebook og Instagram!


Unge eiere: Jon Tomas Gaup og Sara Mariell Anti

JULEKALENDER: Vår, sommer, høst eller vinter?

Dagens premie er sponset av Viddas Veidemann, og er en turstekepanne fra Eagle Products i rustfritt stål og med teflonbelegg som gjør at maten ikke brenner seg. Denne er fin å ha med på tur da den har et nedfellbart håndtak som gjør at den tar mindre plass - og er perfekt å bruke når du skal lage maten over bålet!

- Hvilken årstid liker du best å være ute i naturen - vinter, vår, sommer eller høst?

Ønsker du å være med i trekningen? Skiv ditt svar på spørsmålet under luke 4 på GES sin Facebookside, eller under i kommentarfeltet her, og vær med i trekningen av en stekepanne. Trykk gjerne også FØLG på Facebook - både Viddas Veidemann og GES!

Siste innlegg

Se alle

13 Comments


Våren

Like

Giđđat/

Like

Risten Elle Siri
Risten Elle Siri
Dec 04, 2022

høsten

Like

Risten Elle Siri
Risten Elle Siri
Dec 04, 2022

Høsten

Like

Čakčat

Like
bottom of page